London Love

A bejegyzés, ami Morganának köszönhető.

Beszélgettünk a minap, mondtam neki, hogy hiányzik London – most hogy épp Washingtonban időzöm. Megkérdezte, hogy mi az, amit szeretek Londonban. Mi az, ami hiányzik, mi az, amiért rajongok érte. Megpróbáltam összeszedni. Biztos lehetne még sok mindent írni, de ez itt az én listám. Nem lett sem teljes, sem tökéletes, de itt van:

1. Szeretem, hogy tele van történelemmel szinte minden szeglete, hogy a múzeumok ingyenesek és csak az nem szívja magába a kultúrát Londonban, aki nem akarja. Hogy hiába drága, mindig találsz ingyenes programokat.

2. Szeretem, hogy az emberek udvariasak egymással, és tisztelettel beszélnek veled. Hogy mindegy, hogy felső vezető, vagy gyári munkás vagy, mikor bemész a bankba, ugyanúgy fognak köszönteni. – És ez elképesztően fontossá válik a hétköznapokban.

3. Szeretem, hogy úgy érzem, haladok előre, hogy van perspektívája az életemnek.

4. Szeretem az időjárást, hogy nyáron nem túl meleg, és télen nem túl hideg (Golf áramlat rulz!)

5. Szeretem, hogy az eső általában csak szemetel, és ritkán ázol bőrig.

6. Szeretem, hogy büszkék arra, hogy Angolok/Britek. Hogy nem szégyellik a hazájukat.

7. Szeretem, hogy bárhova is utazom Londonból, minden olcsónak tűnik.

8. Szeretem, hogy multikulturális.

9 .Szeretem, hogy bár – kb – 40% az országnak nem Britanniában született, mégis egy emberként állnak ki egy-egy ügyért. Szeretem, hogy különböző nációk simán tüntethetnek, ha épp nem tetszik nekik valami a hazájukban, ez legális, és rendben van.

10. Szeretem, hogy a világ legjobb kajái itt mind megtalálhatók, és nem kell messzire menni, ha pl egy jó kis ázsiai konyhára vágysz.

11. Szeretem, hogy a város bármelyik pontján sosem vagyok messze egy-egy parktól, zöld területtől. Londonnak több zöld területe van, mint bármelyik nagy világvárosnak a Földön.

12. Mikor este átsétálsz bármelyik hídon a Temze fölött. Varázslatos

13. Szeretem, hogy az angolok sosem veszik magukat egészen komolyan. És még ha tüntetnek is valami ellen, azt mindig jó modorral és udvariasan teszik.

14. Azt, hogy a szívük a helyén van:
lost dog

Reklámok

Ana névjegye

Always up for a laugh and trying new things. New experiences and fun are high on my agenda. I love to travel to foreign parts, just being alone, chill out. Life should be about the present not dwelling on the past or make to much plan about the future, 'cause things always change and anything could happen.
Kategória: London | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s