pub crawl & warm London night

Múlt év áprilisában, mikor elindultam a én El Caminomon, még nem sejtettem, hogy az utolsó hét egy pub crawl lesz egy jól összeszokott hatos fogat társaságában. Ők a harmadik “közösségem” voltak az úton. A végére (az utolsó 100 km-re) elfáradtunk, majdnem egy hónapja úton voltunk, már nem voltak vízhólyagok a lábunkon, már nem fájt semmi, egyszerűen csak ezt az állandó fáradtságot érezted a testedben, mikor a legnagyobb álmod, hogy megérkezz a másnapi szállásra, lepakold a hátizsákod és vegyél egy forró zuhanyt. Mintha folyamatosan kiabálna egy hang a fejedben: “Állj már meg! Mit csinálsz velem? Egy hónapja gyalogolok megállás nélkül naponta átlagosan 25 km-t, pihenésre van szükségem!” De az utolsó 100 km-re már nem állhat meg az ember. Nem csak azért, mert attól fél, hogy elveszíti a vele egy ütemben haladó társait, hanem azért sem, mert várod, hogy lásd azt a katedrálist Santiago De Compostellában, mert várod, hogy vége legyen. Már nem akarsz pihenni sokat közben, csak 5-10 percekre állsz meg, mert menni kell. Hajt valami tovább.

Sarríában találkoztunk újra mi hatan, Andrea & Dean, egy brit pár, Shannon, Stephanie és Kristine, a három kanadai lány meg én. Megörültünk egymásnak, mert az út elején szinte egyszerre indultunk St-Jean-Pied-de-Portból. Az utolsó héten tartottuk egymásban a lelket, sokat voltunk együtt. Általában mindenki egyedül gyalogolt, ritkán voltak party-gyaloglások. Mert a menetelés maga a terápia, akár a zöldben, akár városban. Én leginkább egyedül szerettem gyalogolni, még akkor is, ha társaságban az út sokkal rövidebbnek tűnt. Aztán a megállóknál valahogy mindig egymásba botlottunk, vagy egyszerre érkeztünk a következő szomjoltó helyre. Valahogy így zajlottak az utolsó napok.
Első megállónál:
-Hány óra van?
-Még csak reggel 8:20.
-Ok, kávét kérek.
Második megállónál:
-Hány óra van?
-Elmúlt 10.
-Akkor jöhet egy pohár bor.
Ezt két óránként. Délután ötre már nem voltunk szomjasak. Itt nem minőségi vörös bort képzeljetek el, hanem spanyol lőrét, amit víz helyett iszik ott mindenki. Alkoholhoz nem igazán szokott szervezetem, az ötödik pohár után azt is megérezte.

Tegnap este is ilyen pub crawl-ban volt részem. A soros ZUMBA óra után úgy éreztük, vétek lenne hazafelé venni az irányt. Langymeleg éjszaka volt, nyüzsgött az éjszakai élet Londonban, mintha augusztusi nyári este lenne. Hihetetlen, hogy már október van. Rég ilyenek voltak a budapesti őszi esték. S most hallom, ott fagy jön. Mintha elhoztuk volna  a jó időt magunkkal. Egész szeptemberben elmaradtak az esők. Ha esett is, csak éjszaka tette.

Így kötöttünk ki egy zajos kocsmában, ahol közel 150 orvostanhallgató műtősruhában mulatott. Hangosak voltak és jókedvűek, mint a sivatagi kalózok. Egymás szavát alig hallottuk, mégis élveztem ezt a zsivajt, az életet körülöttem, ahogy lüktetett. Azt sem bántam, hogy lelkiznem kell volt munkatársammal az éppen aktuális fiújáról, ez is belefért. Jó este volt. A zumba meg egyenesen fantasztikus, úgy éreztem magam utána, mint egy felhúzott energizer nyuszi. (ami vicces annak fényében, hogy zumba nélkül is általában az vagyok…)

Az élet szép, tenéked magyarázzam?

Reklámok

Ana névjegye

Always up for a laugh and trying new things. New experiences and fun are high on my agenda. I love to travel to foreign parts, just being alone, chill out. Life should be about the present not dwelling on the past or make to much plan about the future, 'cause things always change and anything could happen.
Kategória: kimenő
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Kriszta/Nati szerint:

    Itt is tök meleg van meg napsütés nagyrészt. Két hét után tegnap esett először. Otthon meg fagynak meg 😀 :/
    A zumba jóóóóó

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s